Skärpta regionala rekommendationer gäller i Kronobergs län fram till 31 maj

Stäng meddelande

Musik

Musiklivet i Växjö är både rikt och varierat.

Arrangörer och andra aktörer

Vill du sjunga i kör, musicera eller letar du replokal rekommenderar vi dig att titta in i föreningsregistretlänk till annan webbplats eller kontakta studieförbunden.länk till annan webbplats

 • Kulturskolan
  Växjö kulturskola har ett rikt kursutbud för barn och ungdomar.
 • Musik i Syd
  länk till annan webbplats
  Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg, med syfte att ge människor tillgång till levande musikupplevelser. Ta del av musik och reportage digitalt när det passar dig på www.musikisydchannel.selänk till annan webbplats
 • Musica Vitaelänk till annan webbplats
  Kammarorkestern Musica Vitae är en del av Musik i Syd och en av Sveriges mest välrenommerade kammarorkestrar.
 • Media Artes
  länk till annan webbplats
  En fristående ideell förening som verkar för att främja konstnärlig verksamhet, främst nutida konstmusik, men också andra konstnärliga uttryck.  
 • Växjö konsertförening
  länk till annan webbplats
  Växjö konsertförening arrangerar konserter, men också musikcaféer, samtal kring musik, studiebesök, musikgissning och en hel del annat.
 • Växjö orkesterförening
  länk till annan webbplats
  Orkesterföreningen är en symfoniorkester vars medlemmar, spelar en blandad repertoar bestående av i huvudsak klassiska verk. Orkestern består av skickliga amatörmusiker och några av Kulturskolans lärare.
 • Valshuset
  länk till annan webbplats
  Föreningen Valshuset är en fristående ideell förening som syftar till att erbjuda konserter, kurser, dansföreställningar med folkmusik- och världsmusikinriktning.
 • Föreningen Jazz i Växjö
  länk till annan webbplats
  Föreningen är en sammanslutning av jazzintresserade som arrangerar jazzkonserter.
 • Kulturföreningen Kristina
  länk till annan webbplats
  Kulturföreningen Kristina är en fristående, ideell förening som arrangerar olika kulturevenemang med tyngdpunkt på musik.
 • BG Musik
  På BG Musik finns det replokaler utrustade med instrument som man får låna och lokaler som man hyr och använder med egen utrustning. Det finns också en digital inspelningsstudio. Man arrangerar också konserter. 
 • Kronobergarnas musikkår
  länk till annan webbplats
  Kronobergarnas musikkår är en symfonisk blåsorkester som kan framträda som en militärhistorisk musikkår. Orkestern är en tillgång för kommunens amatörblåsare, ungdomar, återvändare, nyinflyttade musiker eller äldre musiker som vill återuppta spelandet.
 • Växjöskolornas musikkår
  länk till annan webbplats
  Växjöskolornas musikkår startades 1945 och har sedan dess regelbundet paraderat på Växjös gator. I orkestern finns ungdomar i åldrarna 7-25 år. Det är en fristående musikkår som drivs av föräldrar och ungdomarna själva och spelar allt från traditionell marschmusik till modern musik.

Aktuella arrangemang hittar du på upplev.vaxjo.se.länk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 februari 2021
Se och göra