Det fria ordets hus

Skrivarkurser på Det fria ordets hus

Vill du skriva tillsammans med andra i vår och sommar? Då kan du boka in dig på skrivarkurser på Det fria ordets hus. Antingen kl 8-10 på fredagsmorgnar (10 maj, 7 juni, 5 juli och 2 augusti) med Tina K Persson eller kl 10-16 den 6-7 juli och 29 september med Maria Ståhl. Det fria ordets hus samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan.

Läs mer om skrivarfrukostar och skrivardagar

Fria ord med Johan Hilton och Den sista teaterdirektören

Måndag 6 maj kl 18

I december 2017 riktades anklagelser mot Kulturhuset Stadsteaterns VD Benny Fredriksson i tidningen Aftonbladet. Tre månader senare avslutade han sitt liv, på ett hotellrum i Sydney, efter det mediedrev som följde i spåren av publiceringarna.

I arbetet med Den siste teaterdirektören (2024) intervjuande han hundratals anhöriga, kollegor, fränder, meningsmotståndare och uppdragsgivare till Benny Fredriksson.

Black out poetry - uttryck dig fritt och poetiskt

Onsdag 8/5 kl 18:00 -19:30 (Pride House)

Hur kan censur användas och omvandlas till poesi, vår friaste litteraturform? Gaia Bertolino leder en workshop i Black out poetry, där vi använder redan tryckt text, sparar vissa ord medan andra målas över med svart för att frigöra helt andra berättelser. Kvällen inleds med en föreläsning av Växjös fristadsförfattare, Aslı Ceren Aslan, engagerad i kvinnors och hbtqi-personers rättigheter och med egen erfarenhet av censur och konsekvenserna av att leva i en stat där yttrandefriheten är villkorad. Varmt välkommen att uttrycka dig poetiskt och fritt! Del av Växjö Pride.

Ingen anmälan. Fri entré. Språk: engelska och svenska.

Arrangörer: Det fria ordets hus i samarbete med Globala Kronoberg, som bjuder på fika.

Levande och döda: möt Christoffer Carlsson

Onsdag 15 maj kl 18

I Christoffer Carlssons kriminalromaner från Halland ställs frågor om brott och minne, skuld och nåd, uppbrott och försoning. Senaste delen i sviten, "Levande och döda", utspelar sig i byn Skavböke vid 90-talets slut. Ikväll undersöker Christoffer Carlsson frågan om självbiografins betydelse för att skriva romaner om brott.

 

Hitta våra evenemang

Evenemangen på Det fria ordets hus hittar du Facebook Länk till annan webbplats. eller på upplev.vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Nyheter

Kontakter

Senast uppdaterad: 22 april 2024