Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

PYRAMID UPP&NER

Under en pressad och övervakad situation går tre lagerarbetare ihop och utför en protest med hjälp av konstnärliga metoder.

Kristoffer Svenberg

Våra kroppar svettas hela tiden, varje dag, inne i den lysrörsupplysta lagerbyggnaden. Men vi är enbart siffror i statistik. Det är vi som kan öka företagets lönsamhet. Det som värderas kopplat till oss är statistik i ett dokument, som visar på effektivitet och produktion. Vi individer som ligger bakom effektiviteten är förenklade till nummer, istället för namn.

Under en pressad och övervakad situation går tre lagerarbetare ihop och utför en protest med hjälp av konstnärliga metoder. I ett sammanhang där kritiskt tänkande likställs med taskig attityd får vi följa med konstnären Kristoffer Svenberg in på lagret i Jordbro. Filmen tar oss genom poetiska observationer av känslan om att vara maktlös i ett system, men berättar också om sprickor att andas genom. Utställningen pågår till och med 20 november i Västra hallen.

Programpunkter

 • Höstlovslabb Tillsammans med konstnären Moa Franzén laborerar vi med utställningen som utgångspunkt. Vi ses 3 november kl. 10-12. Från 6 år och uppåt, ingen anmälan.
 • Växjö glitchar Vad är en glitch? Kan vi lära oss något av glitchar och hur kan en mänsklig glitch i det offentliga rummet te sig? Med glitchar som utgångspunkt frågar sig Kristoffer Svenberg vad vi har för verkliga buggar i vår omgivning. Workshop i två delar 26 oktober och 16 november kl. 15-18. För dig mellan 15-25 år, anmäl till konsthall@vaxjo.se. Arrangemanget är en del av Bästa Biennalens konstbiennal 2021.
 • Take away kit Hämta en gör-det-själv-påse hos oss och gör en workshop hemma! Finns så långt lagret räcker.
 • Guidade visningar Vi guidar dig runt i hallarna. Bokning sker via konsthall@vaxjo.se eller 0470-41475.

.Fritt inträde till alla evenemang och utställningar om inget annat anges.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 18 mars 2022