Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

13 juni: Workshop - Inside Out Challenge

Välkommen till en workshop om att blottlägga insidan, med konstnären Yasaman Gheidi onsdag 13 juni klockan 18-20.

En kvinna med blått smink

Bild: Yasaman Gheidi

Inside Out Challenge

Med utgångspunkt från Yasaman Gheidis instagramprojekt Inside Out Challenge undersöker vi med olika metoder hur man med makeup kan blottlägga känslor, tankar och personliga berättelser istället för att dölja. Workshopen utmanar oss att närma oss både makeup och mental hälsa från en annan synvinkel där makeupen kan bli ett verktyg att synliggöra olika former av mental ohälsa eller bara berätta om det vi vanligtvis vill dölja.

Om Yasaman Gheidi

Makeupartisten och instagramprofilen Yasaman Gheidi är född I Iran men bosatt I Vancouver, Kanada. Hon medverkar i sommarutställningen Happy Nation. Yasaman blev inbjuden till utställningen i egenskap av en kreativ kraft och som en del av en samhällstrend där allt fler, inte minst unga kvinnor, väljer att på olika vis bryta tystnaden och berätta öppet om psykisk ohälsa. Yasaman driver bland annat instagramkontot lilmoonchildd, med över hundratusen följare, där hon har arbetat med ett projekt under hashtagen InsideOutChallenge. Sprunget ur egna erfarenheter av psykisk ohälsa och med idén om att via makeup belysa stigmatiseringen kring psykisk ohälsa.

Tid och plats

Onsdag den 13 juni klockan 18-20. Fritt inträde, vi tillhandahåller material och bjuder på tilltugg. Obs! workshopen hålls på engelska. Ingen föranmälan.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 17 mars 2022