Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

24 mars: Stadsvandring och konsert med Träningsverk med risk för huvudvärk

Följ med gruppen Träningsverk med risk för huvudvärk på en annorlunda stadsvandring. Med utgång från bandets långa och spännande karriär delar de med sig av sin historia längs vägen mellan Italienska Palatset och Växjö Konsthall, med avslutande konsert på Earth-week scenen.

Stadsvandring

Följ med gruppen Träningsverk med risk för huvudvärk på en annorlunda stadsvandring. Med utgång från bandets långa och spännande karriär delar de med sig av sin historia längs vägen mellan Italienska Palatset och Växjö Konsthall, i samband med utställningen Jag känner mig ful och värdelös. Avslutande konsert på Earth Week-scenen. Fritt inträde.

Lördag 24 mars

Stadsvandring: klockan 12 med start på Italienska Palatset.
Konsert: klockan 14.30-15 på Earth Week-scenen.

Om Träningsverk med risk för huvudvärk

"Första repet satte vi våra motton och vår image. En politisk show i rosa, vi skulle ta över scenen, varje insats är vi nöjda med, alla kan stå på scen, alla borde ta plats på scen och det är bara att TUTA OCH KÖRA! Detta är något som vi även lever efter i övriga delar av livet. Det var dags att förändra Sveriges scenmonopol, ge alla ljudtekniker en riktig utmaning och visa att om vi inte gör det kommer Sveriges musikscen enbart bestå av missnöjda halvfeta rockkillar med slitna skinnpajjar som aldrig är nöjda."

Träningsverk med risk för Huvudvärk består av Ingrid Jansson, Tove Jonsson och Emmy Jönsson. Bandet bildades 2005 i Karlshamn och blev kända för hiten ”Sell Out”. De har sedan sin start tagit plats på en mängd olika scener i Sverige och har även turnerat i Norge, Danmark och Finland. De har bland annat spelat på Stockholm Music & Arts, Moderna Museet, Södra Teatern, Världskulturmuseet, Tribunalen, Verket, Cyklopen, Musikhögskolan, Fosterfestivalen, Kungl. Konsthögskolan, Konstfack, Spirefestival, Äggstockfestivalen, Turteatern, Hangö teaterträff, Afterski Hemsedal.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 16 mars 2022