Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

23-24 mars: Äkta Spåman på Earth Week

När kommer ditt nästa misslyckande? Kom och bli spådd i din framtida olycka av Äkta Spåman. Äkta Spåman är ett perfomancekonstverk av konstnären och serietecknaren Linda Spåman.

Bild: Äkta Spåman

När kommer ditt nästa misslyckande? Kom och bli spådd i din framtida olycka av Äkta Spåman. Äkta Spåman är ett perfomancekonstverk av konstnären och serietecknaren Linda Spåman. Verket genomförs som en dela av Italienska Palatset & Växjö konsthalls gemensamma utställning Jag känner mig ful och misslyckad.

Tid och plats att träffa Äkta Spåman

Lördag 17 mars klockan 12-16 på City Gross
Fredag 23 mars klockan 17-19 Västra Esplanaden (i samband med Earth Week)
Lördag 24 mars klockan 11-15 (i samband med Earth Week)

Om Äkta Spåman

En mycket grå dag i September 2011 låg jag i min säng och tittade ut över en ännu gråare himmel och tänkte nu kommer aldrig något mer hända igen, jag tänker så ibland.
Då ringde min telefon och i andra frågade en kvinna om jag var en "Real Fortune teller in Gothenburg?"
Hon hade hittat mig via google och var i ett vägskäl och behövde ett råd.
Felrigningar av detta slag har naturligtvis förekommit tidigare i mitt liv.
Fast när jag tänker på det nu så kanske detta inte var början på mitt Äkta Spåman projekt utan när jag träffade Leslie, en bedagad lndisk Palmreader i Peking,
Jag åt middag ensam och han frågade om han fick göra mig sällskap.
Han presenterade sig som Leslie från Miami, fast sa efter en stund att egentligen var från lndien och crickettränare i Peking åt ett kinesiskt cricketlag.
Men sedan berättade han även att han var Handläsare, kanske när jag såg uttråkad ut, är ju mycket ointresserad av sport.
Och män som berättar om sport för mig.
Så han berättade istället om indiska spöken han träffat, det var några stycken, händer han läst och så frågade han om han fick läsa mina.
Och vem skulle sagt nej till det.
Dock verkade inte min framtid särskilt ljus eftersom han med dramatisk röst sa: "Oh No...Linda turn away from the path of darkness..."
Han sa några andra saker med och också att han kanske kunde göra någon slags andeutdrivning på mitt hotellrum, som jag inte kände att jag behövde, föredrog att fortsätta vandra i mörkret.
Hur som drömde jag den natten om indiska kvinnospöken,och Leslies förbannelse som han kastade på mig innan vi skiljdes åt.
Några månader senare befann jag mig alltså i min säng och tänkte att allt var slut och då ringde min telefon och en kvinna undrade om jag kunde hjälpa henne.
Jag sa såklart nej men efter att vi sagt hej då, så kände jag att bara en väldigt tråkig människa säger nej till ett sådant spännande möte.
Så jag ringde tillbaka och bestämde en träff och skyndade mig ut för att köpa en Tarot kortlek.
Låter kanske som en Oäkta Spåman men allt om mitt sidoarbete som skådare av framtiden kan man läsa om i min bok Äkta Spåman.

Mer information om Äkta Spåman. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boken Äkta spåman utkom hösten 2014 på Kolik Förlag tillsammans med en Äkta Spåman tarotkortlek och Äkta spåman Ouijabräde.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 16 mars 2022