Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

15 mars Johan Zetterquist: Study for a monument (the music)      

Ett improviserat ljudverk eller ljudskulptur i en form som påminner om en noisekonsert. Efter spelningen bjuder Johan på en introduktion till sitt konstnärskap i sin helhet. Vi bjuder på chips och alkoholfri öl, fritt inträde!

Foto: Peter Peppe Rosvik

Konsert och konstnärssamtal

Study for a monument (the music) är ett improviserat ljudverk eller ljudskulptur i en form som påminner om en noisekonsert. Efter spelningen bjuder Johan på en introduktion till sitt konstnärskap i sin helhet. Vi bjuder på chips och alkoholfri öl, fritt inträde!

Tid och plats: Torsdag 15 mars klockan 18, på Växjö konsthall.

Om Johan Zetterquist

Konceptkonstnären Johan Zetterquist arbetar ofta med förslag eller proposals för monument eller skulpturer för det offentliga rummet, både i gallerimiljö och i stadsrummet. Hans ambitiösa, humoristiska och ibland helt omöjliga förslag kan anta olika former såsom text, ljud, skisser, performances och modeller. Hans ämnen rör sig ofta runt konflikten mellan kultur/natur och han tar sig an helt omöjliga ämnen och frågor som knappt kan diskuteras eller besvaras. Förslagen är ofta ogenomförbara, både ekonomiskt, praktiskt, moraliskt eller politiskt. Förslagen är också ofta paradoxala, rebelliska och okonventionella och på så vis bråkar de med sociala koder, regler och olika former av korrekthet och hyckleri.

Study for a monument (the music) är också utgiven på skivbolaget iDEAL i form av tre monument som snarast skall ses som ljudskulpturer än kompositioner. Allt inspelat på en Gibson SG, förstärkare och effekter. Som ljud påminner de om drone metal eller doom och pendlar mellan det viskande, nästan sövande till apokalyptiska skrin och dödsryckningar.

Johan Zetterquist är född 1968 och är verksam i Göteborg. Till och med 1 april ställer han ut på Växjö konsthall i samband med Italienska Palatset och konsthallens gemensamma utställning Jag känner mig ful och värdelös, kring misslyckande.

Kontakter

 • Växjö konsthall

  Reception

  0470-414 75

  konsthall@vaxjo.se

  Besöksadress

  Besöksadress

  Västra Esplanaden 10, Växjö

  Postadress

  Postadress

  Växjö stadsbibliotek
  Växjö konsthall

  Västra Esplanaden 7

  35231 Växjö

  Övrigt

  Övrigt

  Ordinarie öppettider

  • Söndag och måndag stängt
  • Tisdag-fredag, klockan 12-18
  • Lördag klockan 12-16

  Fritt inträde

  Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 16 mars 2022