Skärpta regionala rekommendationer gäller i Kronobergs län fram till 31 maj

Stäng meddelande

Mötesplatser för unga

Kom, träffas och trivs! Här finns plats för dig som är ung i Växjö. Verksamheten följer folkhälsomyndighetens rekommendationer angående coronapandemin. Vi fokuserar mycket på utomhusaktiviteter och blandar inte ungdomar eller personal från olika områden.

Bergendahlska gården, BG

BG är en drogfri mötesplats för ungdomar i Växjö. BG har öppet eftermiddagar och kvällar. Här kan du köpa billig fika och softa i mysig loungemiljö. Du kan också göra läxor, spela tv-spel, kolla på sport eller film. På BG finns tre fullt utrustade replokaler och tre inspelningsstudios. Dessutom finns en större sal för exempelvis konserter.

Fritidsgårdarna

I Växjö kommun finns det flera fritidsgårdar: Teleborg centrum, Fagrabäcks/NoT/Ringsberg fritidsgård, Elin Wägner, Norregårds fritidsgård, Rottne fritidsgård, Braås/Rottne fritidsgård, Unkan i Lammhult och Pär Lagerkvist fritidsgård.

Araby park arena

Araby park arena är en mötesplats för idrott och kultur. Ta del av de arrangemang som anläggningen erbjuder. Alla aktiviteter är kostnadsfria. Du kan spela fotboll, yoga, testa karate, dansa, hänga med i kreativitetshörnan och mycket mer.

Café Tufvan

Café Tufvan är en mötesplats på campus som drivs av studenter och som daglig verksamhet från Växjo kommuns omsorgsförvaltning. Här kan du äta mat och fika till låga priser, spela biljard och sällskapsspel, plugga eller bara umgås.

RFSL Kronoberg

RFSL i Kronoberg arbeter för att alla människor skall ges lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Detta görs genom att skapa en naturlig och trygg mötesplats på Strawberry Café för medlemmar och andra intresserade, dels genom ett aktivt utåtriktat informations- och utbildningsarbete.

Panncentralen

Panncentralen är en öppen drogfri mötesplats till vilken du kan komma och umgås med dina vänner eller grannar, och lära känna nya människor. I caféet kan du köpa billig fika, läsa tidningen, spela sällskapsspel, få tillgång till dator eller bara umgås med andra besökare. Här finns också en storbilds-tv där vi visar allt från musik-, kultur-, film- och sportevenemang.

Tjejer Emellan

Tjejer Emellanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en verksamhet som arbetar för att öka unga tjejers delaktighet, jämställdhet och intergration i samhället. Målgruppen är tjejer i åldern 13 -20 år. Vi erbjuder öppen verksamhet på alla fritidsgårdar i Växjö kommun. Det arrangeras även feriejobb för tjejer, sommarverksamhet, deltagande i Vårruset, tjejdagar och kvällar, studiebesök och social träning i en trygg miljö.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 februari 2021
Se och göra