Observera att denna nyhet är äldre än 10 månader och att innehållet därför kan vara inaktuellt.

Aktuella utställningar just nu

Just nu visar vi A Brexit, No I Mean a Break up med Ellen Angus och Eleganten på Västerportsvägen med Yngve Myhrberg.

Bild: Tillhör Ellen Angus

Aktuella utställningar just nu

A Brexit, No I Mean a Breakup

I Ellen Angus soloutställning A Brexit, No I Mean a Breakup följer vi förfallet och sönderfallet av en mänsklig relation, inbäddad i ett slags Brexituniversum. I performance, video, måleri och installationer skildras taffliga romantiska föreställningar, bultande värme, dov kyla och irrationella märkliga beteenden som löper likt alla hjärtansdagröda trådar mellan det storpolitiska och personliga. Utställningen pågår till och med den 19 maj 2019.

Öppet labb: Brytbikten

Ett öppet skrivlabb om separationer och uppbrott i samband med utställningen A Brexit, No I Mean a Breakup. Oavsett vilka situationer som separationer uppstår i involverar de starka känslor och ibland märkliga handlingar. Har du stått i regnet och känt dig patetisk? Gjort en Britney? Postat ett stinkande brev till chefen? Dela gärna med dig! Mellan 29 mars och 19 maj välkomnar Växjö konsthall alla berättelser som har med separation att göra.

Eleganten på Västerportsvägen

Vad sker egentligen inuti en människa? Vad döljer sig bakom förförståelsen kring det så kallat ”vanliga”? Den här utställningen förlöser en av alla de människor vi kan möta i vardagen från sin anonymitet. Bakom villafasaden på Hovshaga har hundratals målningar vuxit fram ur en försynt mans frenetiska skaparlust. En utställning i Västra hallen med verk av Yngve Myhrberg och pågår till och med den 12 maj 2019.

Programpunkter i samband med utställningarna

  • 10 april kl. 12.30-12.50. Lunchvisning.
  • 11 april kl.17.30-20. Konstlabb med Amapola Wiger, från 13 år och uppåt. Vi laddar upp med akvarell!
  • 13 april kl. 13. Yngve Myhrbergs svärdotter Camilla Wårlind Myhrberg gästar Lördagslabb.
  • 17 april kl. 12.30-12.50. Lunchvisning.
  • 18 april kl. 13-15. Öppet labb: Påsklov! Blommor, blommor, blommor... Kom och spira med oss på påsklovet! Men vad är det som spirar? Ja det vet nog du och din fantasi allra bäst. För hela familjen! Labbet är självgående. Drop in, kostnadsfritt och ingen föranmälan.
  • 24 april kl. 12.30-12.50. Lunchvisning.
  • 26 april kl. 17.30. Specialistvisning: Kära Storbritannien! Anglofilen Jonas Tistelgren visar utställningen med Ragnhild Lekberg.*
  • 5 maj kl. 11-16. Din sexiga jävel: måleri med modell och grillkorv i det gröna med konstnären och folkkonstvurmaren Richard Johansson. Kom som du är – måleriovana uppmuntras.
  • 7 maj kl. 17.30. Specialistvisning: Hur känns det? Familjeterapeuten Gun Drott-Englén visar utställningen utifrån separationens känslokonvulsioner med Ragnhild Lekberg.*
  • 8 maj kl. 12.30-12.50. Lunchvisning.
  • 8 maj kl. 17.30. Specialistvisning: Inga uppbrott utan Harlequinreferenser? Utställningen visas utifrån romansens banaliteter av litteraturvetaren Emma Tornborg (LNU) och Filippa de Vos.*
  • 10 maj kl. 12.30. Guidad visning av Eleganten på Västerportsvägen med svärdotter Camilla Wårlind Myhrberg.
  • 11 maj kl. 14.30-16.30. Familjelabb: Pride. Var med skapa ett jätteträd i regnbågens alla färger, vi tar hjälp av våra händer. Ni hittar oss i Linnéparken.
    15 maj 17.30. Specialistvisning: Vad handlar Brexit egentligen om? Statsvetaren Staffan Andersson (LNU) visar utställningen med Ragnhild Lekberg.*

    Fritt inträde till alla programpunkter om inget annat anges. *
    Begränsat med platser till specialistvisningarna. Vill du komma? Hör av dig till konsthall@vaxjo.se och säkra din plats senast dagen innan visning. Fritt inträde till alla programpunkter om inget annat anges.

Kontakter

  • Växjö konsthall

    Reception

    0470-414 75

    konsthall@vaxjo.se

    Besöksadress

    Besöksadress

    Västra Esplanaden 10, Växjö

    Postadress

    Postadress

    Växjö stadsbibliotek
    Växjö konsthall

    Västra Esplanaden 7

    35231 Växjö

    Övrigt

    Övrigt

    Ordinarie öppettider

    • Söndag och måndag stängt
    • Tisdag-fredag, klockan 12-18
    • Lördag klockan 12-16

    Fritt inträde

    Avvikande öppettider

Senast uppdaterad: 17 april 2019